Ons Concept

Q staat voor quarantaine

Kerst draait voor velen om gezellig samen kalkoen eten aan een feestelijke tafel, cadeautjes onder de kerstboom en een onbezorgde tijd met familie en vrienden. Maar zulke feestdagen zijn geen vanzelfsprekendheid voor de zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis. Je steentje bijdragen om de kinderen een feestelijke kerst en een zo aangenaam mogelijk verblijf te bezorgen? Trakteer jezelf óf een ander op een Qalkoen, een kwaliteitskalkoen van Vleeschmeester.

Een fijne kerst voor iedereen

Qalkoen is een initiatief dat in 2020 in het leven is geroepen om zo veel mogelijk mensen een fijne jaarwisseling te bezorgen. Vleeschmeester en verschillende lokale horecazaken bundelen hun krachten voor een feestelijk diner met de lekkerste Qalkoenen. “Met de aankoop van het kwaliteitsproduct steun je dus zowel de horeca als de kinderziekenhuizen”, aldus de initiatiefnemers en horecaondernemers Ernst Hoogenboom en Dennis Rens. “Zo creëer je niet alleen een feestgevoel voor jezelf, maar ook voor een familie die het kan gebruiken.”

Kerst vier je samen, ook in het kinderziekenhuis

In het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen veel ernstig zieke kinderen. Uit voorzorg voor een mogelijke infectie zijn de activiteiten en bezoekmogelijkheden in tijden van corona tot een minimum teruggebracht. Omdat ieder kind een zo feestelijke mogelijke kerst verdient, is Qalkoen in het leven geroepen. Met de aanschaf van een kwaliteitskalkoen steun je de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland.

Voor iedere verkochte Qalkoen wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van de kinderziekenhuizen. De stichtingen van de kinderziekenhuizen doen er alles aan om het ziekenhuisverblijf van de kinderen en hun gezin zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wordt er gezorgd voor feestelijke setting, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden. Verder zetten de stichtingen zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmogelijkheden te verbeteren.